Ozvučenje

Matcomp ozvucenjeZvuk je neophodni dio naših života, bilo da je u obliku govora ili različitih muzičkih formi. Savremena tendencija integrisanja svih bezbjednosnih funkcija u jedan centralizovani sistem, proširila je ulogu sistema za ozvučavanje javnih objekata.

Prvobitna funkcija informisanja i stvaranja akustički ugodnog ambijenta, nadgrađena je bezbjednosnom funkcijom provođenja evakuacionih mjera i postupaka, odnosno planskog usmjeravanja kretanja lica prilikom evakuacije iz objekata, usled neposredne požarne opasnosti, opasnosti od teroristickih djelatnosti i sl.

Tehnološki razvoj, digitalizacija opreme i mrežna struktura savremenih sistema za javno ozvučavanje omogućavaju generisanje razlicitih poruka i njihovo nezavisno emitovanje u pojedinim zonama objekata u zavisnosti od konkretnih situacija u tim zonama. Takodje je moguće i informacije uživo prenositi sa različitih lokacija u zavisnosti od ugroženosti pojedinih dijelova objekata.

Uz to nudimo i vrhunske sisteme ambijentalnog razglasa, kongresne i konferencijske, kao i prevodilačke sisteme ozvučenja.